Select Page

Prva skupina dijakinj in dijakov 1. letnikov je v ponedeljek, 16. 9. 2024, prispela na spoznavni tabor na Krk. Naredili so preizkus plavanja in pojedli prvo kosilo. Po kosilu so se razporedili po skupinah na različne športne dejavnosti: SUP, kajak, potapljanje, orientacija, športne igre, plavanje.

 

Drugi dan na športnem taboru smo imeli v dopoldanskem delu dneva aktivnosti na vodi: SUP in kajak, do takrat ko je začela pihati burja. Druga polovica dijakov je v okolici iskala skriti zaklad in imela športne igre. Pred kosilom smo se v odbojkarski tekmi pomerili dijaki in profesorji. Rezultat ni pomemben, pomembno je, da smo zmagali profesorji. 😉

Po kosilu smo odšli na daljši pohod do mesta Malinska, ki smo ga zaključili s kopanjem v morju.

Tretji dan tabora, sta se zamenjali obe skupini, ki sta letos razporejeni na tabor. Prva skupina je imela še zadnje aktivnosti na taboru, dijaki druge skupine pa so imeli ob prihodu preizkus znanja plavanja. Spoznavni tabor je obiskal tudi ravnatelj. Bilo je precej vetrovno, malo pa se je pokazal tudi sonček.

Četrti dan je bilo dopoldan precej vetrovno in valovito, zato nismo odšli na kopanje. Naredili smo izlet na razgledno točko, bili na športnih igrah in orientaciji. Popoldan se je veter umiril, zato smo kljub malo deževnemu vremenu odšli na vožnjo s kajaki in SUP-i. Zvečer smo odigrali še odbojkarsko tekmo, po večerji pa si ogledali film in se igrali družabne igre.

Zadnji dan našega športnega tabora, v petek, 20. 9. 2024, se je vreme nekoliko izboljšalo, zato smo izpeljali vse športne aktivnosti. Nekaj naših dijakov se je na športnem taboru odločilo za tečaj potapljanja z jeklenko. Najprej so imeli teoretični del, za tem pa so se preoblekli v pravo potapljaško obleko in se z inštruktorji potopili na dno morja. Po aktivnostih in kosilu, smo se polni vtisov in tudi malce utrujeni, odpravili proti domu.

Dostopnost