Select Page

V sredo, 5. 10. 2016, na svetovni dan učiteljev, smo se predstavnice SGGOŠ, dve dijakinji iz T2A in mentorica, udeležile  mednarodnega projekta Pletemo niti mreže na gozdni učni poti Hrastje. Projekt je že 6. leto pripravila OŠ Griže. Tokratno srečanje je bilo namenjeno ozaveščanju o  pomenu  gozdov. Na učni gozdni poti, ki se razprostira na šestih hektarih, lahko poleg drevesnih vrst  spoznamo tudi vilinsko pot, po kateri nas vodi vila s škrati.

V OŠ Griže so nam pripravili ustvarjalne delavnice: v gozd po modrost, rekreacija na gozdni učni poti, z mobitelom v gozd, geografsko proučevanje vegetacije, z lovcem v gozd … Dijakinji SGGOŠ sta sodelovali v delavnici  zdravje iz gozda. Najprej so v gozdu opazovali zdravilne rastline, kasneje pa so napravili tri vrste zeliščnih namazov in skuhali tri vrste čaja.

OŠ Griže vedno pripravi tudi program za mentorje. Letos smo si ogledali eko bio park NIVO, se sprehodili po energetskih točkah in pokukali v piramido. Nato smo si ogledali še fontano piva v deželi zelenega zlata in poskusili pivo iz vrčkov, ki jih je oblikoval naš znani oblikovalec Oskar Kogoj.

Projekt smo zaključili v letnem gledališču Limberk.

Dostopnost