Select Page

Lega in podoba šole

Če se približujemo šoli z južne smeri (iz centra mesta), se peljemo mimo starega Plečnikovega stadiona še mimo križišča z Dimičevo in hitro za tem, pri prvem desnem (nesemaforiziranem) odcepu, zavijemo ob parku proti razkošnemu šolskemu parkirišču oz. dvorišču.

Šola stoji v mirnem okolju, obdana s parki in povezovalnimi pešpotmi do dijaškega doma, različnih fakultet in študentskih domov. Za šolo imamo poligon za izvajanje praktičnega dela programa upravljalca težke gradbene mehanizacije.

Prve stopnice nas privedejo v pritlično avlo, kjer nas naravnost široke stopnice vodijo v učilnice vseh treh nadstropij.  Desno pa se usmerimo na medetažne stopnice, ki nas usmerjajo v prostore vodstva, tajništva, računovodstva, svetovalne službe, zbornice, knjižnice in kabinetov.

Učilnice so prostorne, svetle, z lepim razgledom na Kamniške Alpe. Vse so opremljene z računalnikom, LCD projektorjem in internetno povezavo za učitelja (in z eduroamom za vse).  V dveh učilnicah lahko uporabljamo tudi interaktivno tablo.

V kletnih prostorih so učilnice in laboratorij, namenjen izvajanju naravoslovnih/okoljevarstvenih predmetov.

Iz kleti skozi en hodnik prehajamo v razkošno opremljeno telovadnico, skozi drugi pa v nove šolske delavnice, kjer se izvaja reden praktični pouk: delavnice so poimenovane kar po poklicih – zidarska, tesarska, pečarska, kamnoseška, strojniška.

V pritličju so ob učilnicah še knjižnica, fotokopirnica, zobna ambulanta in šolski bistro.

Računalnice so v zgornjih nadstropjih in so opremljene za pouk informatike, projektiranja v gradbeništvu, geodetskih računalniških predmetov.

Dostopnost