Select Page

Dijaki Srednje gradbene geodetske in okoljevarstvene šole Ljubljana smo se v sredo, 17. maja 2017, udeležili 5. Unescovega ASP-teka mladih na Ptuju. Organizator je bil Gimnazija Ptuj, ki sledi 3. globalnemu cilju trajnostnega razvoja – poskrbeti za zdravo življenje in spodbujati splošno dobro počutje v vseh življenjskih obdobjih. S tekom smo sodelovali tudi v aktivnosti “Global Running Day”.
Teka se je udeležilo veliko mladih tekačev. Sodelovalo je 83 zavodov – vrtcev in šol – iz Slovenije in tujine. Mlajši učenci so tekli krajše razdalje, srednješolci pa smo odtekli 2600 m. V mestnem središču je bilo tudi veliko delavnic (mini Planica, judo, klovnovski žur, Unescov rap, tatoo&fun …), ki so bile zelo zabavne. Na Unescovem teku smo videli tudi veliko znanih slovenskih oseb, kot so ministrica Maja Makovec Brenčič, Marjutka Hafner, Dejan Zavec, Jakov Fak, člani celjske rokometne ekipe in še mnogo drugih.
Na Unescovem teku mi je bilo zelo všeč, saj je bilo zelo dobro vzdušje in upam, da se ga bom udeležil tudi prihodnje leto.

Tim Škof, T1A

Dostopnost