Select Page
Na predizboru za državno tekmovanje SloveniaSkills, ki je potekalo med 16. in 18. junijem 2023, v okviru 10. Festivala kamna v Pliskovici, je naš dijak Bernard Bizjak Kovač z mentorjem Jankom Brunčkom, osvojil odlično 3. mesto. Iskrene čestitke!
 
Prvo mesto si je prislužil Martin Kandido, drugo pa Žiga Dobrovoljc, oba študenta VSŠ Sežana.
Na tekmovanju sta se odlično odrezala tudi naša dijaka prvega letnika Lukas Kisovec Vinkovič in Marinko Samueli. Čestitke vsem! 
 
Slavnostna otvoritev tekmovanja je bila v kamnolomu Lipica, 14. 6. 2023. Tekmovanje je potekalo 3 dni oziroma 18 ur aktivnega delav idilični kraški vasici Pliskovica. Tekmovalce so spremljali mentorji iz stroke, ocenjevala pa jih je stroga strokovna komisija. Vsak od tekmovalcev je izdelal svojo rožo vetrov. Ob robu tekmovanja je svoj trenig in priprave opravljala tudi aktualna državna prvakinja SloveniaSkills tekmovanja v kamnoseštvu, Sibila Leskovec, ki to leto potuje na evropsko tekmovanje na Poljsko. Navijamo tudi zanjo.
 
Vsi tekmovalci si zaslužijo velik poklon, saj s svojim trdim delom, pogumom in vztrajnostjo širijo znanja naših prednikov in s tem dokazujejo, da je lahko kamnoseštvo bogata umetnost, ki jo je vredno ohranjati.
 
O Festivalu kamna, ki ga je vodila naša prof. strokovnih predmetov Mateja Kumer tudi na Radio Slovenija.
Dostopnost