Select Page

Ste  na tem prijaznem spletnem mestu čisto po naključju ali namenoma? Kakor koli, iskreno dobrodošli na spletni strani SGGOŠ.StG Ljubljana.

In kdo smo SGGOŠ.StG – jevci?

SGGOŠ.StG – jevci smo dijaki in učitelji, ki na čudoviti lokaciji na Dunajski cesti 102 v Ljubljani ohranjamo več kot 100 – letno tradicijo izobraževanja na področjih gradbeništva in geodezije, zadnjih deset let pa nam dela družbo tudi mlad, a zelo perspektiven izobraževalni program okoljevarstva.

Gradbeništvo in geodezija se po zelo dolgem času krize zopet in odločno postavljata na noge. Gradbeniška dejavnost, ki se je pred desetletjem v Sloveniji skorajda sesula v prah, ponovno postaja velik in stabilen gospodarski dejavnik, ki v zadnjih dveh letih na vso moč kliče po novih strokovnih kadrih. Odločitev biti gradbenik je danes in dolgoročno prav gotovo ena najboljših.

Okoljevarstvo je glavna tema časa, v katerem živimo in ustvarjamo. Okoljevarstvo je tema, ki iz dneva v dan polni medijske vsebine. Okoljevarstvo je tema, kjer je zaenkrat veliko več vprašanj kot odgovorov in rešitev, od teh pa je odvisen celo naš obstoj.  Največje vprašanje silovitega tehnološkega razvoja ni, kako narediti nekaj še bolj novega in naprednega, ampak kako s temi postopki ne uničiti našega lepega planeta Zemlje. Prav zato biti okoljevarstvenik ni le poklic, ampak poslanstvo v najžlahtnejšem pomenu besede.

Dijaki in učitelji na SGGOŠ.StG smo ambiciozni, ustvarjalni, spoštljivi in predvsem ponosni na pomembno vlogo, ki jo imamo v družbi.

 

Gvido Jager

ravnatelj SGGOŠ.StG Ljubljana

Radio Gorenc: Povabili smo na kavo Gvido Jager - 1. del

Radio Gorenc: Povabili smo na kavo Gvido Jager - 2. del

Dostopnost