Select Page

ZAČELI SO SE DNEVI EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE 2018 – Naša dediščina: kjer preteklost sreča prihodnost

V prihodnjih dveh tednih se bodo po vsej Sloveniji odvijali številni dogodki, s katerimi bomo šole, vrtci, muzeji, društva in posamezniki drug drugemu predstavljali dediščino preteklih rodov z namenom, da bi jo mi, ljudje sedanjega trenutka, razumeli kot naš skupni spomin za rodove prihodnjih dni.

Tudi v naši šoli so (že četrtič) zaživeli Dnevi evropske kulturne dediščine. Svoj pogled bomo iz preteklosti usmerili v prihodnost, tako da bomo v starem iskali in odkrivali možnosti za nove kakovostne oblike preživetja.

Tako kot v prejšnjih letih smo k sodelovanju povabili strokovnjake, poznavalce slovenske naravne in kulturne dediščine. Veselimo se medsebojnega sodelovanja, skupnega učenja v naravi, presenetljivih in ustvarjalnih medpredmetnih vsebin, predvsem pa prazničnega vzdušja, ki ga v šolske prostore vedno znova prikliče naša dediščina.

In s čim smo začeli? Nameravali smo z “branjem pod milim nebom”. Ker pa nam jo je zagodlo vreme, smo bralni kotiček uredili v avli v 1. nadstropju. Danes smo brali s sošolci in učitelji, v naslednjih dneh pa bomo na prostem – v šolskem parku – in tudi z mimoidočimi.

Dostopnost