Select Page

Knjiga, nepogrešljiva graditeljica dediščine znanja

Kaj sem prebral včeraj, da sem danes bogatejši za vsaj eno spoznanje, znanje, ki ga bom jutri lahko uporabil in gradil naprej?

Danes sodi branje med najpogostejše načine pridobivanja znanja, ozaveščanja spoznanj in estetskega doživljanja besedne umetnosti. Že od svojih začetkov je bila knjiga privilegij in še dandanes, ko po svetu več kot 260 milijonov otrok in mladostnikov ni vključenih v šole, je tako. Pa se zavedamo svoje prednosti, ker znamo brati, ker so nam knjige dostopne na praktično vsakem koraku?

V Dnevih evropske kulturne dediščine in Nacionalnem mesecu skupnega branja se v tem tednu lahko zaustavite ob knjižničnem otočku, ki ga dnevno postavljamo v šolskem parku oz. v paviljončku v avli prvega nadstropja. V branje ponujamo izbor leposlovja in strokovne literature na temo dreves in gozda.

Vabimo učitelje in dijake, pa tudi naključne mimoidoče, da si pod milim nebom postrežete s knjigo, s to večno nosilko nesnovne kulturne dediščine, ki nam omogoča razviti um in idejo, nas nauči, spodbudi, poveže in osvobodi.

Dostopnost