Select Page

Drage dijakinje, dragi dijaki. (V vednost in ravnanje tudi vašim spoštovanim staršem.)

Ali že kaj pogrešate »ta pravo« šolo? Saj vem, težko vam je priznati, ampak – kar je res, je res. Nekateri ste si menda začeli celo obljubljati, da ne boste nikoli več »špricali« šole. No, razen takrat, ko bo to res skrajno nujno ;-).

Za vami je prvi teden e-šole, ravnokar ste v polnem e-ritmu drugega, žal se bo tema dvema tednoma pridružil še kakšen, vsaj tako kaže. Odločitve s strani MIZŠ sicer še ni, ko pa bo odločitev padla, bo tako ali tako objavljena vsepovsod in zelo težko verjamem, da bi jo lahko kdo spregledal.

Glede na predvidevanja dogodkov v naslednjih dveh tednih vam posredujem nekaj sporočil in navodil.

  1. Pohvala in spodbuda:

Najprej pohvala vsem vam, drage dijakinje in dijaki, da v veliki večini zelo resno in učinkovito sodelujete v šoli na daljavo. Učitelji praviloma poročajo o vašem zelo dobrem odzivu, tistim posameznikom, ki pa se mogoče še niste čisto odločili za vstop v e-šolo, toplo priporočam, da pristopite čim prej in brez strahu.

  1. Ocenjevanje:

Pomembno je sporočilo, da bodo učitelji v šoli na daljavo izvajali tudi ocenjevanja. Glede na nepredvidljivost situacije v naslednjih tednih bomo kot šola pripravljeni na vse rešitve in izzive, v končni fazi tudi na e-zaključevanje ocen. Učitelji bodo izvajali tudi e-popravljanje ocen za nazaj. Torej, sledite navodilom učiteljev, možnosti e-šole izkoristite v polnem obsegu, prelaganje obveznosti na nek nedoločen kasnejši čas je kar tvegana odločitev.

  1. Šolska knjižnica:

Odločili smo se, da vam ponudimo možnost izposoje kakšnega učbenika ali druge literature iz naše šolske knjižnice. Postopek je naslednji: do petka, 27. 3. 2020 (velja tudi za vse naslednje petke) , posredujte svoje knjižnične želje na e-naslov: alma.repar@sggos.si.  Ga. knjižničarka bo vaše želje v ponedeljek, 30. 3. 2020 (in vse naslednje ponedeljke), pripravila in zapakirala v vrečke, ki bodo označene z vašim imenom in priimkom. Vrečke bomo zložili na mize v avli šole, knjige pa bodo za vas dosegljive v ponedeljek od 11.00 do 14.00, in sicer po principu: prideš v šolo oz. v avlo šole – vzameš vrečko s svojim imenom – greš hitro domov, ker te tam čaka e-šola. Če vam termin za dvig literature ne ustreza, se dogovorimo individualno (za dogovor pišite na moj mail: gvido.jager@sggos.si ).

Še posebna knjižnična ponudba: Tako vam, drage dijakinje in dijaki, kot tudi vašim staršem, ponujamo in omogočamo, da si iz naše knjižnice izposodite tudi kakšno leposlovno knjigo za krajšanje dolgih oz. noro predolgih uric v karanteni, ko ima človek že vrh glave vseh mogočih displejev, in se obračanje posameznih listov knjige zdi pravi balzam za prstek, oči in dušo. Vabljeni in dobrodošli z vašimi željami. Režim izdajanja knjig je enak, kot je opisan v prejšnjem odstavku.

  1. PUD:

Dijaki 2. letnika SPI naj bi 30. 3. 2020 odšli na delovno prakso v podjetja – PUD. Kot verjetno že veste, se v času ko so šole zaprte, tudi PUD in vajeništvo pri delodajalcu ne smeta izvajati.  Torej, če bo MIZŠ od 30. 3. 2020 dalje podaljšalo ukrep zaprtja šol, bo za enako časovno obdobje preloženo tudi izvajanje PUD-a;  dijaki obeh 2. letnikov SPI v ponedeljek, 30. 3. 2020, ne greste na delo k svojim delodajalcem. Delodajalci bodo o tem obveščeni tudi s strani šole.

Ampak, dragi dijaki SPI, 2. letnik, to ne pomeni, da ste od ponedeljka do nadaljnjega prosti šolskih obveznosti. Vaša obveznost je, da vsaj 2 tedna redno vzdržujete ritem šole na daljavo po urniku in navodilih učiteljev. Na ta način boste praktično pridobili vse potrebne ocene, vključno z zaključnimi ocenami.  Predvidevam namreč, da se bo izvedba PUD-a zamaknila vsaj do zaključka pouka, to je do 24. 6. 2020.

O drugačnih scenarijih – ko bo za to čas.

Kolikor se le da, se imejte lepo, predvsem pa se izogibajte malemu vragcu!

 

Lep pozdrav vam in vašim staršem.                                                                                       Gvido  Jager, ravnatelj

Dostopnost