Select Page

Drage dijakinje, dragi dijaki, spoštovani starši.                                                          21. 4. 2020

Danes je za vami že 26. dan »šole na daljavo«. V tem času ste verjetno doživeli že skoraj vse možne čustvene faze, od veselja in sproščenosti do zaskrbljenosti, jeze, malodušja in nazaj … Iskreno upam, da je veliko več tistega prvega.

Tudi prvomajske počitnice, do katerih so le še 3 delovni dnevi, bodo zelo drugačne od vseh do sedaj. Drugačne tudi zato, ker se po počitnicah (še) ne bo treba vrniti nazaj v »normalno šolo«, šolo s šolskim zvoncem in z vsemi ostalimi romantičnimi šolskimi priteklinami, vključno z učitelji v živo in ravnateljem v pisarni … takšno šolo, kakršno imate zagotovo mnogo raje od včerajšnje, današnje, jutrišnje in pojutrišnje »šole na daljavo«.

Kako kaže?

Maturanti in zaključniki

Najprej: Iskreno mi je žal, da praktično ni več možnosti za izvedbo našega letošnjega maturantskega plesa v pomladanskem času. Se mi zdi, da je še tistim, ki niti niste bili prijavljeni k udeležbi, vsaj pikico žal za takšen razplet. Se mi pa v glavi poraja ideja, da bi v septembru SGGOŠ-jevci v lastni režiji organiziramo en tak poseben »maturantski-after-korona-party«. Kaj pravite?

Pred tem pa imamo vsi skupaj še kar nekaj zelo resnega dela:

  1. Najprej uspešno in na najboljši možni način opravite z redno šolo. Finala pri posameznih predmetih in modulih se verjetno dogajajo prav v teh dneh. Le izjemoma kakšna malenkost ostane za prvi teden v maju.
  2. Sledijo priprave na POM in ZI. Kako bodo potekale, na daljavo ali v živo v šoli, boste izvedeli takoj po počitnicah (mogoče celo že prej).
  3. Za ohranitev »mentalnega zdravja« vam priporočam, da se čim manj ukvarjate z javnimi špekulacijami na temo: matura DA – matura NE; fokus usmerite v predpostavko: matura oz. zaključni izpit DA.

V teh dneh namreč potekajo intenzivna usklajevanja na nivoju države v zvezi z izvedbo letošnje mature, vključno s pripravami. Osebno upam, da bo celotna shema letošnje mature znana v prvem tednu maja, seveda pa je vse odvisno od razvoja  zdravstvene situacije, ki jo trenutno živimo.

Ostali dijaki   

  1. Šolske aktivnosti izvajamo pod predpostavko, da se v tem šolskem letu ne bomo več videli v »ta pravi« šoli. Ali se bo ta predpostavka uresničila ali ne, bomo vedeli zelo kmalu po počitnicah.
  2. Redno opravljajte šolske obveznosti, opravite tudi morebitne zaostale obveznosti. Če vas slučajno srečajo težave, se nemudoma obrnite na učitelja, razrednika, svetovalno delavko, mogoče celo name.
  3. Izvedba PUD-a: V tem času in v maju bi moralo biti na praksi pri delodajalcih okoli 260 dijakov SGGOŠ. Glede na situacijo bo končna odločitev o izvedbi letošnjega PUD-a za dijake SGGOŠ objavljena najkasneje do 7. 5. 2020. Odločitev bo enotna za vse.

 

 

Lepo preživite te čudne počitnice in,                                                                                      Gvido Jager,

še vedno se izogibajte malemu vragcu.                                                                                 ravnatelj

Dostopnost