Select Page

Fakulteta za turizem je del Univerze v Mariboru, s sedežem v Brežicah. V študijskem letu 2020/2021 smo vpisali že deveto generacijo študentov. Ponosni smo na sodobne in prenovljene programe turizma, ki so z letošnjim študijskim letom še aktualnejši in bolj prilagojeni hitro spreminjajočemu turističnem gospodarstvu.

Izvajamo dva dodiplomska študijska programa ter enega podiplomskega:

  • visokošolski strokovni študijski program Sodobne turistične prakse s poudarkom na praktičnem izobraževanju,
  • univerzitetni študijski program Turizem: sodelovanje in razvoj, ki daje poudarek poglobljeni teoriji in raziskovalnemu znanju in
  • magistrski študijski program Turistične destinacije in doživetja, ki temelji na delu na praktičnih primeru in strateškem načrtovanju.

Vašim dijakom zaključnih letnikov bo letošnje posebno leto in trenutna situacija (verjetno) žal onemogočila, da bi se lahko srečali v živo ter predstavili študij na Fakulteti za turizem in naše sodobne študijske programe. Zato se jim želimo predstaviti in približati drugače, preko spleta, ter jim na ta način olajšati odločitev za načrtovanje njihove karierne poti.

V ta namen organiziramo:

  • 5 Individualnih informativnih predstavitev dodiplomskih programov, ki bodo potekale od novembra 2020 do konca januarja 2021. Dijaki se na dogodke prijavijo na spodnjih povezavah. Dan pred dogodkom bodo na svoj elektronski naslov prejeli povezavo do dogodka, ki bo potekal preko orodja MS Teams.
​”ON LINE” PREDSTAVITVE – DODIPLOMSKI ŠTUDIJ PRIJAVA
17. november 2020 (torek), ob 16. uri ​Prijava
2. december 2020 (sreda), ob 17. uri Prijava
15. december 2020 (torek), ob 16. uri Prijava
5. januar 2021 (torek), ob 16. uri Prijava
27. januar 2021 (sreda), ob 17. uri Prijava

 

 

 

 

  • V času od 23. do 27. novembra 2020, se bo tudi naša fakulteta predstavila na Virtualnem kariernem sejemu (https://www.karierni-sejem.si/), kjer bomo imeli virtualno stojnico s klepetalnico. Vljudno vabljeni! V primeru organiziranega obiska vaše institucije, nam sporočite termin in se dogovorimo za termin v klepetalnici, ki bo ustrezal vašim dijakom zaključnih letnikov glede na njihov urnik.
  • Prav tako se lahko dogovorimo tudi za posebno predstavitev za vašo institucijo izven omenjenih dogodkov oz. se z veseljem udeležimo vaših zaposlitvenih dogodkov.

Upamo, da bo študij na naši fakulteti zanimiv za vaše dijake in se jim bomo lahko z vašo pomočjo ustrezno predstavili. Vljudno vas prosimo, če lahko vašim dijakom posredujete (v priponkah) za njih pred pripravljen dopis in/ali pred pripravljeno elektronsko sporočilo.

Za vse informacije glede predstavitev se prosimo obrnite na Tanjo Druks Ralinovski na elektronski naslov tanja.druks@um.si ali na telefonsko številko 08 20 57 067.

Dostopnost