Select Page

Za pravljice nismo nikoli prestari!

“Nekoč so na SGGOŠ živeli dijaki  in učitelji, ki se na noben način niso mogli srečati v lepem in toplem šolskem kotičku, kjer je mrgolelo na tisoče različnih zgodb in pripovedk. Tja so se želeli  zateči pred zunanjimi nepridipravi in pošastmi, da bi navezali čarobne stike z bitji, živečimi na naših tleh pred več kot milijon leti …«

Pa smo se zatekli na zoom in si pripovedovali slovenske ljudske pravljice. Ponovno smo se učili, vzgajali, ozaveščali, se umirjali in vznemirjali ob naslednjih: Povodni mož, Kralj in pastirček, V ribe zaklete ženske v Vrbskem jezeru, Vrag se ženi, Zlata ptica, Zgodbe o gradu Čeplje, Trije bratje iščejo srečo, Indija Koromandija, Šmarna gora in velikan Hrust.

Ob dnevu knjige vsem bralcem voščimo in želimo, da bi znali izbirati dobro čtivo!  Če vam zmanjka idej in priporočil, katero knjigo bi vzeli v roke, vzemite pravljice. Zanje nismo nikoli prestari, saj brezčasno krepijo in ohranjajo našo čustveno inteligenco in miselno vitalnost.

In kot je zapisal A. Einstein: “Če hočete, da bodo vaši otroci inteligentni, jim berite pravljice. Če želite, da bodo še inteligentnejši, jim berite več pravljic.”

Vaši bralci

Dostopnost