Select Page

V četrtek, 23. maja 2019, smo že osmič obiskali OŠ Griže, ki je pripravila Unescov projekt Pletemo niti mreže z brenčanjem čebel. 20. maj je bil proglašen za mednarodni dan čebel in Unesco šole se zavedamo, kaj čebele  pomenijo za naše preživetje. OŠ Griže je letošnji projekt Pletemo niti mreže posvetila čebelam,  ker so povezani s čebelarsko tradicijo. Pri njih je pred več kot 200 leti deloval duhovnik Janez Globočnik, ki je v slovenščino prevedel knjigo našega znamenitega čebelarja Antona Janše.

Ker smo se na naši šoli čebelam tudi že posvečali, smo na projekt odnesli hotel za žuželke, ki so ga izdelali naši dijaki pod mentorstvom učitlejice Petre Žirovnik Grudnik. Darila so bili zelo veseli.

Tudi letos so pripravili zelo bogat program; učenci in gostje so lahko sodelovali kar v 17 delavnicah  (Življenje čebel, Aktiven kot čebela, Restavriranje starega panja, Poslikava panjskih končnic, Kuhanje s čebeljimi dobrotami, Ekokozmetika, Hotel žuželk, Pridobivanje voska in svečarstvo…) , ki so jih vodili učitelji in zunanji sodelavci.

Dekleti z naše šole sta sodelovali v delavnici Stop-motion animacija. V treh skupinah so izdelovali dele filma, ki so ga posneli in povezali. Oglejte si ga na spletni strani OŠ Griže.

Preživeli smo lep in ustvarjalen dan.

Dostopnost